Geschiedenis

1983
Jeroen Putzeys start op 10-jarige leeftijd met Judo in de Sint-Truidense judoclub 7007, onder leiding van Serge Goeleven. Al gauw wekt Serge bij Jeroen de interesse voor wedstrijden en de toon is gezet. Serge neemt Jeroen en de andere jeudgjudoka’s mee over het hele land om deel te nemen aan jeugdwedstrijden. Serge bracht ook regelmatig andere trainers naar de club. Zo onder andere de trainer van de Wit-Russische federatie en Alexander Yatskevitsch, die later bondscoach zou worden van de VJF.

1988
Na verloop van tijd, kreeg Jeroen een reserveplaats in het interclub-team. En na enkele jaren werd dit een vaste basisplaats. Dit team werd op enkele jaren tijd kampioen in 3de afdeling, 2de afdeling en vervolgens in 1ste afdeling. Zo werd een verdiende plaats in eredivisie verzekerd.
Jeroen behaalde zijn zwarte gordel 1ste dan in 1992 en zijn 2de dan in 1993.

1994
Jeroen en zijn broer Brecht transfereren naar judoclub Agglorex Lommel 7121, onder leiding van Jean-Jacques Melotte. En in 1995 behaalde Jeroen de 3de dan.
Hij kreeg een basisplaats in het interclub team.
Agglorex Lommel werd vervolgens kampioen in 3de afdeling, 2de afdeling en in 1ste afdeling. En opnieuw kon Jeroen ervaring opdoen in eredivisie.
Tijdens die periode werd er ook regelmatig getraind met het nationale team, olv Jean Marie Dedecker en Alexander (Sacha) Yatskevitsch.

2001
Jeroen behaalde zijn vierde dan met Jean-Jacques als partner op zelfde dag dat Jean-Jaques zijn 5de dan behaalde.
Gedurende de jaren daarna verdedigde Jeroen de kleuren van Lommel verder in competitie, terwijl hij regelmatig een training gaf bij JC Hajime Stevoort

2004
Judoclub Hajime Stevoort

2005
Jeroen besluit om terug te keren naar

2006
Judo-en Jiu-Jitsuschool SpartanSport vzw werd opgericht. Jeroen nam de taak van voorzitter en trainer op zich, zijn echtgenote en steun in de rug Carmen Harper werd penningmeester en zijn moeder Rita Brans nam het secretariaat voor haar rekening.
Brecht en long time brother in arms, Benny Merken besloten mee over te stappen naar de nieuwe club. Tom Missotten, toen nog bij JC Sint-Truiden maakte ook de overstap naar de nieuwe club. En in de loop van de eerste trainingen voegde Marc De Maertelaere zich aan de groep toe. Beide laatstgenoemden hebben een duidelijke stempel gedrukt op de koersdie de club zou geen varen.